ANNONCE: Saltet er sponsoreret af Mariager Saltcenter
Så må jeg hellere få opskriften på de lækre madbrød på bloggen. De er rigtig gode at have i fryseren, og blot tø op og lune lidt når de skal bruges. Men allerbedst er de selvfølgelig nybagte.
Krydret Madbrød
80 gr majsflager
80 gr speltmel
4 dl. vand
ca. 400 gr hvedemel
50 gr gær
¾ dl. olie
4 tsk Tomatsalt fra Mariager Saltcenter
2 tsk sukker
Bland speltmel og majsflager med vandet, og lad det stå i 15 min. Bland gær, olie, salt, sukker og hvedemel i dejen og ælt til det er en glat og smidig dej. Hold evt. lidt af melet tilbage, så det ikke bliver for fast en dej.
Lad dejen hæve en times tid, inden den formes til små fine brød som du nu har lyst til.
Efterhæver igen ½ time. Pensles godt med vand og drysses gerne med lidt tomatsalt inden de kommer i en 190 grader varm ovn i ca. 20 min.
Dejen er også rigtig god til pølsegifler.
Tomatsalt indeholder sydesalt, tørrede tomater, basilikum og oregano.
Skriv din kommentar her