MADBLOG & LIVSSTIL

Salatbåde med Aspargespuré

I dag er der sikkert også mange der skal til påskefrokost. Vi klarer os med vores egen lille hyggelig her hjemme i køkkenet. Men står du lige og mangler et eller andet, er denne her aspargespuré måske et oplagt emne. Asparges sæsonen begynder så småt nu, de er rige på kostfibre, indeholder store mængder af vitaminer og de er energifattige. Så det er bare med at spise løs. Jeg synes de smager fantastiske rå som snacks, men her har jeg forsøgt mig med at blende dem og røre op med bla. ost. Slet ikke en dårlig idé.

150 gr grønne asparges
100 gr flødeost
2 forårsløg
100 gr røget mørbrad i strimler
salt, peber
evt. et par dråber citronsaft
hjertesalatblade

Bræk den nederste del af dine asparges og damp dem over kogende vand i 2 min. Derefter i koldt vand. Det er ikke nødvendigt, men jeg synes den grønne farve bliver bedre på den måde. Afkøl og tør dem inden de kommes i en blender sammen med ost og forårsløg. Kør nogle omgange til det er en blød og jævn creme og smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Bland strimler af røget mørbrad i.

Kom cremen i de vaskede og tørre blade fra hjertesalaten og pynt gerne med lidt fintsnittet asparges, purløg eller forårsløg.

Mere indhold til dig

2 reaktioner

  1. Hej Lykke

    Jeg tror bestemt også den ville være super god med røget laks. Tror da jeg vil have det en af dagene 🙂

    Forsat god påske

    Hilsen Ellen

  2. Det lyder altså godt - og ser virkelig indbydende ud 🙂 Kunne retten mon ikke også laves med røget laks?

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *