• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Salatbåde med Aspargespuré

Salatbåde med Aspargespuré

Udgivet: 3. apr. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I dag er der sikkert også mange der skal til påskefrokost. Vi klarer os med vores egen lille hyggelig her hjemme i køkkenet. Men står du lige og mangler et eller andet, er denne her aspargespuré måske et oplagt emne. Asparges sæsonen begynder så småt nu, de er rige på kostfibre, indeholder store mængder af vitaminer og de er energifattige. Så det er bare med at spise løs. Jeg synes de smager fantastiske rå som snacks, men her har jeg forsøgt mig med at blende dem og røre op med bla. ost. Slet ikke en dårlig idé.

150 gr grønne asparges
100 gr flødeost
2 forårsløg
100 gr røget mørbrad i strimler
salt, peber
evt. et par dråber citronsaft
hjertesalatblade

Bræk den nederste del af dine asparges og damp dem over kogende vand i 2 min. Derefter i koldt vand. Det er ikke nødvendigt, men jeg synes den grønne farve bliver bedre på den måde. Afkøl og tør dem inden de kommes i en blender sammen med ost og forårsløg. Kør nogle omgange til det er en blød og jævn creme og smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Bland strimler af røget mørbrad i.

Kom cremen i de vaskede og tørre blade fra hjertesalaten og pynt gerne med lidt fintsnittet asparges, purløg eller forårsløg.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Shakshuka - eller tomat og æg

Fyldte æg til frokost

Gulerodskugler

Mikkel Mus kagen

Hjerter til julemorgen

Gransskud og Eddike, Snaps og Sirup

Økologiske søndagsboller

Karryburger med ris

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    april 03, 2015 at 12:15 pm

    Hej Lykke

    Jeg tror bestemt også den ville være super god med røget laks. Tror da jeg vil have det en af dagene 🙂

    Forsat god påske

    Hilsen Ellen

    Svar
  2. Lykke

    april 03, 2015 at 12:09 pm

    Det lyder altså godt - og ser virkelig indbydende ud 🙂 Kunne retten mon ikke også laves med røget laks?

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.