Jeg har vist skrevet om Kolding flere gange, men nu har jeg altså været der igen i weekenden. Det er også en dejlig by, og jeg oplever noget nyt hver gang.
Jeg er stor tilhænger af AirBnb, og benytter det flittigt. Og altid har jeg været tilfreds, hvor vi har været.
Denne gang var det hos Artist Bed & Breakfast, 15 min´s gang fra centrum. Beliggenheden var perfekt, og det var lejligheden også. Et sjovt og dejligt sted, med søde værtsfolk, som bød os ud i deres skønne have, for at hygge os sammen. Vi fik også en rundvisning i hele huset, og historien om stedet. Bestemt et sted, vi kunne vende tilbage til igen.
I Kolding ligger en flot Geografisk Have. Her var jeg som barn, så det var dejligt at gense den igen, selvom der var lavet meget siden da. Eften en dejlig gåtur, i de forskellige verdensdele med mange spændende planter, urtehave, staudehave, rosenhaven og meget andet, var vi inde i væksthuset. Her er der mulighed for, at spise sin medbragte mad, hvis man da ikke vil sidde på et tæppe på et af de mange græsarealer i haven. Her kan man nemt få 3 - 4 timer til at gå.
Koldinghus er Jyllands sidste kongeborg – hvor der er både skiftende og permanente udstillinger. Koldinghus slotsruin er bevaret og restaureret meget smukt, så man stadig ser ruinerne. Koldinghus brændte i år 1808, og er gennem ca. 100 år blevet restaureret, så det i dag fremstår som et smukt museum og kulturelt aktivitetssted.
På (eller hedder det "I"?) Koldinghus var der netop nu, en udstilling med skitser, som skal blive motiver på store Gobeliner, udstillingen ”Prinsesse af tiden. H.K.H. Prinsesse Benedikte og 75-års Danmarkshistorie”, der fortæller om Prinsessens liv og virke, samtid med udstillingen formidler centrale begivenheder og udvalgte temaer i samfundsudviklingen i Danmark i de sidste 75 år., og så er det altid spændende at gå i det så smukt restaurerede slot, der flere steder er bygget op rundt om resterne af slottets mure.
Forlægget(mønstre/skitser) til tre af de fire store gobeliner, ud af 17 gobeliner som Ny Carlsbergfondet har doneret, udstilles netop nu på Koldinghus.
Efter udstillingen på Koldinghus skal de farvelagte kartoner/skitser til Paris, hvor gobelinerne væves. Det tager en væver et år at væve een kvadratmeter gobelin.
Så det kommer til at tage op til 6 år, fær de 117 kvm gobeliner er klar til at blive hængt op på Koldinghus.
I udkanten af Kolding ligger Trapholt, og jeg må indrømme, at det var første gang jeg var det. Men så absolut ikke sidste. For hvor er her smukt og fyldt med flot kunstværk.
Bla. en udstilling med Nanna Ditzls møbler, som var frie, farverige og forrest i udviklingen. Hun er og bliver til stadighed en af dansk designs største skikkelser, der har sat sit tydelige præg på både private hjem og i offentlige rum. Meget flot, og også sjovt at læse tankerne omkring de møbler vi så ofte har set.
Men der er også mange andre designers møbler udstillet.
En udstilling der virkelig fangede mig, var den danske billedkunstner Eske Kaths udstilling ”Den Fundamentale Usikkerhed”.
Eske Kaths værker kredser om "nuet" – en virkelighed der er præget af klimaforandringer, politisk uro og følelsen af afmagt.
Gennem både maleri, skulptur og installation, og med inspiration i naturvidenskaben og i den urgamle kamp mellem menneske og natur, indfanger han følelser af afmagt, tvivl og usikkerhed i sine landskabsmalerier, hvor intet er som vi kender det. Naturlovene er ophævet og erstattet af snoede horisontlinjer og huse revet op af jorden.
Og det er netop afmagt jeg føler, når jeg lader mig fordybe i Eske Kaths værker. En fantastisk udstilling, som jeg anbefaler dig at se.
En rigtig god weekend, med masser af oplevelser. Har du sommerferie, kan jeg anbefale dig at besøge Kolding og de spændende attraktioner.
Skriv din kommentar her