Efter et par dage med alt for meget mad, skal der noget let i maven. Torskerogn er ikke noget vi får ofte her, men i dag fik jeg lyst til de nemme og gode frikadeller, lavet af netop torskerogn. Jeg kom små agurker i, men de kan nemt udskiftes med f.eks. kapers. Hører du til dem der ikke kan undvære sovsen, er en persille- eller citronsovs rigtig god til. Eller man kan lave en hjemmelavet grov remoulade.
Lav gerne en stor portion, for de små lette frikadeller er rigtig gode til madpakken dagen efter.
1 lille rødløg
1 håndfuld persille (eller dild)
8 - 10 cornichon (små syltede agurker)
2 dåser torskerogn
1 stort æg
8 spsk mel
salt og peber
olie til stegning
Torskerogn røres sammen med fint hakket rødløg, finthakkede cornichoner, hakket persille, æg og mel. Smages til med salt og peber. Så nemt, - og de er klar til at blive formet til 8 - 10 frikadeller med en ske, og så lige på panden der er varm med olie på. Lad dem endelig blive brune på den ene side, før de vendes. Torskerogn er jo lidt skrøbelig. Men resultatet bliver de lækreste frikadeller.
Serveres med det du bedst kan lide. Vi fik en enkel salat til.
Og så er jeg klar til at smide mig i lænestolen med en kop kaffe og se "Den store bagedyst", mens Jens er igang med at indrette "herre-værelset" ovenpå. Eller måske "Dicte" vinder i aften. Den har jeg nemlig slet ikke fået set endnu, altså de nye afsnit.
Må I alle have en dejlig onsdag aften!
Pia Christiansen
Jeg prøvede denne opskrift i går. De smager rigtig godt, selv min mand kunne lide dem ?Jeg havde dog ikke noget persille, men det skaffer jeg til næste gang ?
Tak for nogle super gode opskrifter
Ellen
Hej Pia
Hvor er det dejligt I kunne li' frikadellerne og mine andre opskrifter.
Jeg bliver altid glad når I kan bruge det jeg laver 🙂
Hilsen Ellen
Pia H
Hej Ellen
Jeg har aldrig prøvet at lave deller med dåse-torskerogn... men hvorfor ikke??
Dåse-tun til gengæld har tit stået på menuen... dog er det alt for længe siden :-/
- Pia
Ellen
Dåsetun har jeg aldrig prøvet. Blander du også det med lidt mel, æg og krydderier?
Måske jeg skal have det afprøvet også 🙂
Rigtig god weekend til dig!
Pia H
Hej Ellen
Ja, sådan ca. som alm. frikadeller 😀
- Pia