Weekend, snart påske og gæster rundt om kaffebordet. Så er det at man skal bage påskekagerne. Det blev til 2 forskellige, men I får dem ad 2 omgange. I dag bliver det Guldkagen, som jeg har fået opskriften på af Tina Lindholm. Om det er en familieopskrift ved jeg ikke, men jeg ved at den smager helt fantastisk. En ren sukkerbombe, så man bliver helt sukkerhøj. Hvis der er noget der hedder sådan. Mange kender sikkert kagen, men det er første gang jeg har bagt den. Men ikke sidste, det lover jeg.
Guldkagen
90 g smør
90 g sukker
120 g mel
3 tsk bagepulver
4 æggeblommer
1 hel æg
evt. et par dryp gul konditorfarve - det er vel påske 🙂
Marengs:
3 æggehvider
170 g sukker
Fyld:
¼ l piskefløde
grov mos af f.eks. abrikoser
Pisk æggeblommer, det hele æg og sukker til det er lyst og luftigt. Sigt mel og bagepulver sammen og kom det i dejen sammen med det smeltede og afkølede smør, og rør forsigtig til det er blandet.
Hæld dejen i 2 smurte springforme (22cm). Brug gerne bagepapir, så er det nemmere at få den ud af formen bagefter.
Æggehvider piskes meget stive. Tilsæt sukkeret af 3-4 gang og fortsæt med at piske, til det er en tyk klistret masse, der danner "flotte isbjerge". Fordel marengsmassen forsigtigt over dejen i de 2 forme.
Bages ved 180° i ca. 30 min.
Lægges sammen med flødeskum og abrikosmos.
Skriv din kommentar her