I dag får I opskriften på den anden dej som kom i køleskabet. Jeg synes bare det er så dejligt, at man kan lave dejen den ene dag, og bage den næste. Så går det jo ret hurtigt. Egentlig var det vaniljekranse med små stykker mandler jeg ville lave, men fandt så lige denne her opskrift, som lød betydelig nemmere. Jeg synes altid det er lidt besværlig med vaniljekranse, selvom de smager du godt. Men det gør disse Mandelsnitter også.
Opskriften fandt jeg på Hjemmets side.
Mandelsnitter
125 g blødt smør
200 g sukker
1 æg
1½ tsk bagepulver
½ tsk mandelessens
25 g mandelmel
200 g hvedemel
50 g hakkede mandler
50 g flormelis
1-2 spsk vand
Pisk smør og sukker luftigt i røremaskinen eller med elpisker. Tilsæt æg og mandelessens og pisk til det er godt blandet. Rør mandelmel, mandler, bagepulver og hvedemel i, til dejen er samlet.
Dejen pakkes ind i husholdningsfilm, og lægges i køleskabet til næste dag.
Del dejen i 4 lige store dele og form til 4 ruller i bagepladens længde. Læg 2 ruller på hver bageplade med god afstand imellem og tryk dem lidt flade med hånden.
Bag stængerne ved 190 grader i ca. 12 minutter, til stængerne er let gyldne. Skær stængerne i stykker, mens de stadig er varme. Afkøles på en rist.
Rør flormelis og vand godt sammen og dryp glasuren på de afkølede snitter.
Skriv din kommentar her