Når man nu både har lyst til stuvet hvidkål og persillesovs, må man kombinere det lidt. Så det her blev til en persillestuvet hvidkål, og det smagte rigtig godt.
Hvidkål
50 gr smør
mel - så meget smørret nu kan suge
persille
salt og peber
Hvidkålen skæres i små stykker og koges ca 1 time. Kålen skal dækkes helt med vand.
Vandet hældes fra kålen, som drypper godt af. Husk at gemme vandet til sovsen.
Smelt smør i en gryde, kom mel og lad smørret suge til det er som en smørbolle. Hæld vandet fra kålen ved og pisk kraftigt, så smørbollen bliver opløst. Er den for tyk, kommes der lidt mælk ved.
Kom godt med hakket persille i sovsen, smag til med salt og hvid peber, og kom tilsidst den afdryppede kål i. Sovsen må gerne være lidt tyk.
Jeg serverede frikadeller til den stuvede kål, og så selvfølgelig syltede rødbeder. Uden rødbeder går det slet ikke.
Min egen persille er ikke så stor at jeg kan bruge af det endnu, men det vokser hver dag.
I dag da Jens skulle hente en liter mælk, kom han også hjem med sådan en pose her:
Han synes der skulle lidt snask til en lørdag aften - og jeg er desværre alt alt for nem at overtale til at spise med af sådan en pose 🙂
Skriv din kommentar her