Vi har sikkert alle, noget som bare skal være med i julens konfektskål. Her er det den hjemmelavede bounty, som gerne skal være der, for at det er jul. Heldigvis er det også en konfekt, der er super nem at lave og alle kan være med her. Jeg har en allerede et indlæg med hjemmelavede bounty, men denne gang kom der en strimmel karamelcreme på toppen, inden de blev overtrukket med chokolade. Og det var nu slet ikke så tosset 🙂
Karamellen kan du enten vælge at købe som en dåse Dulce De Leche eller du kan lave den selv. Så springer du blot direkte til Bounty opskriften.
Start med at lave karamellen (hvis du ikke har valgt at købe den færdig).
Karamelsovs
- 200 g sukker
- 50 g smør i små tern
- 1½ dl fløde
- ½ tsk salt
Smelt sukkeret stille og roligt i en tykbundet gryde. Det skal smelte stille og roligt, UDEN at du rører i det.
Når alt sukkeret er smeltet og gyldent, tager du gryden af varmen for at røre smørternene i af et par gange. Bliv ved med at røre til den er gat og fin.
Sæt igen gryden på varmen og tilsæt fløden lidt ad gangen.
Vær forsigtigt hele vejen, for det kan sprutte, og er meget varm. Ligesom du skal passe på, at det ikke brænderpå bunden.
Lad karamellen koge/boble et par minutter ved middel varme til den er tyknet.
Er karamellen er for tynd? - Kog den lidt længere.
Er karamellen for tyk? Kom lidt mere fløde i.
Når den er som den skal være, kommes salt i, og det hældes på et rent glas, og sættes til afkøling.
Når karamellen er helt kold, kommes det i en lille sprøjtepose. Du skal ikke bruge det hele, så kom kun halvdelen i posen.
Karamellen skal gerne nu være så tyk, at du kan sprøjte den ud.
BOUNTY
Selve opskriften på de lækre mundfulde er ganske enkel.
- 1 dåse kondenseret mælk – 400 gram
- ca. 250 kokosmel
- 200 gram god mørk chokolade til overtræk
Bland den kondenserede mælk godt med kokosmel. Mærk efter om der skal mere eller mindre i, Den skal hænge sammen, men ikke være hverken for tør eller våd.
Form massen til kugler eller små aflange brød, i lige den størrelse du bedst kan lide dem.
Sæt dem i køleskabet mens du gør klar til karamellen. Det er ikke en tyk karamel, men mere som en creme.
Sprøjt en stribe karamel ud på hver bounty, og sæt det hele i fryseren en ½ time.
Smelt / temperer imens chokoladen.
Tag konfekten ud af fryseren, og dyp hver enkelt i chokolade. Drys med lidt kokos oven på som pynt, inden de sættes til tørring på køkkenbordet.
Ulf Timmermann
Er bosiddende ude i Kina, og nu hvor Hedevig-tiden nærmer sig, studeret Jeres opskrift på den.
Er ubehjælpelig Sønderjyde. Og fandt straks alt muligt interessat tilmed, opskrifter, på Jeres hjemmeside her.
Med venlig hilsen