Jeg fik en pose rabarber med hjem fra weekenden, så der blev lavet rabarberkompot. Det kunne jo fint bruges - lidt af det - til bøffen i aften.
En lidt slatten agurk og et par jordskokker blev omdannet til den mest lækre agurkesalat.
Og så var der ellers lagt op til en rigtig forårs middag.
Rabarberkompot:
Rabarberne snittes i fine skiver og lægges i et ildfastfad sammen med sukker og en flækket vaniljestang. Beregn 2 dele rabarber og 1 del sukker. Efter 20 min i ovnen ved 200 gr, har man en fin kompot, uden at rabarberne er kogt helt ud.
Agurkesalat:
1 agurk skæres i tynde skiver på mandolinjernet
2 jordskokker skæres også i tyndes skiver
Drysses med lidt salt og lægger og trækker i 15 - 30 min. Presses fri for væde og venter til lagen er klar.
1 dl sukker
1 dl vand
1 dl eddike
Peber
Koges op i en gryde, afkøles og agurkerne kommes i. Trækker i et par timer.
Anrettes på en tallerken med bøffen med løg, kartofler og sauce af stegeskyen og lidt rødvin.
Skriv din kommentar her