Jeg har lovet ikke at begynde at jule før 1. december,- men her har jeg en god undskyldning, for juleopskrifterne skal da på bloggen i god tid 🙂
Jeg elsker julen, med al den hygge, der er forbundet med julemåneden. Og hvorfor ikke lave lidt juletoppe der både er gode til gløgg og til kaffe. Og så kan de endda fryses, så du altid har noget sødt hvis lysten skulle komme.
Der er flere der har lavet kransekagestykker med forskelligt fyld. Jeg har lavet min egen version, med inspiration fra disse.
Jule Kransekage
150 gr marcipan
50 gr flormelis
1 æggehvide
20 gr svesker
20 gr hasselnødder
revet skal af 1 ØKO appelsin
ca 1 lille tsk. cognac eller appelsinsaft
Skær svedsker i meget fine tern. Hak hasselnødder meget fint og rist dem på en tør pande med en lille anelse honning (ca. 1 tsk.), afkøles.
Bland alle dele sammen til en klistret masse, men uden marcipanklumper.
Sæt massen af med 1 teskefuld, og vend dem i flormelis. Sættes på en bageplade med bagepapir og trykkes lidt i "form", så de bliver lidt ensartede rustikke.
Bages ved 190 grader i ca. 10 min.
Skriv din kommentar her