I går var det jo 1. søndag i advent. Vejret var rigtig til indendørs hygge. Det storme godt her, så det var bedst at blive indenfor.
Og da det nu også var starten på julemåneden, blev der tændt stearinlys og hygget med hjemmebagt kage.
Jeg havde lige om formiddagen lavet æblemos af en del æbler, der havde fået lidt pletter, så det var nærliggende at lave noget med æblemos. Det blev til en lidt blandet æbletærte, men som smagte dejlig.
AdventsÆbletærte
Mørdej
- 100 gram koldt smør
- 150 gram mel
- 1½ spsk sukker
- 1 knsps salt
- ½-1 æg
Topping
- 100 gr. lyst rørsukker
- 100 gr økologisk smør
- 1 spsk kanel
- 150 gr mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl appelsinsaft
- reven skal af en appelsin - kun hvis den er økologisk
- Hakkede mandler til pynt
Ælt mørdejen sammen, og kom den i en tærteform. Prikkes med en gaffel for at det ikke skal boble op, og bages til den er let lysebrun.
Imens laves topping. Sukker og smør røres sammen og resten af ingredienserne tilsættes.
Når tærtebunden er klar, kommes en god hjemmegjort æblemos ud over, og øverst fordeles toppingen.
Drys med hakkede mandler.
Sæt den i ovnen igen og bag ca 20 min. (Jeg glemte lige at tage tid, så hold øje med den).
Og jeg glemte også at tage et billede af den færdig kage, men måske jeg bager den igen, så I kan se den. Den så faktisk ret lækker ud 🙂
Skriv din kommentar her