MADBLOG & LIVSSTIL

Her i huset er vi ret vilde med ostekager. For en del år siden, var ostekagerne med frugtgelé meget populære, og de smager da også godt, bortset lige fra geléen. Men den kan man nemt udskifte med frisk frugt. Men en amerikansk Cheesecake er bestemt også god, selvom den er lidt anderledes. Jeg kan godt li den lidt syrlige smag, og der er mange meninger om hvad der skal i. Men i næsten alle er der chokolade.

Nogen gange kommer jeg reven citronskal i, men denne gang lod jeg creme fraichen klare det let syrlige. Jeg valgte så at servere noget sødt til, nemlig figner marineret i cognac. Og det er bestemt ikke så tosset. Frisk frugt vil også være perfekt.

ostekage-chokolade-kiks
125 gr Fuldkorns Digestive Kiks
40 gr. smeltet smør

300 gr. flødeost
1½ dl creme fraiche
30 gr rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg
½ dl mælk
50 gr fuldkornsspeltmel
100 gr hvid chokolade

Knus kiksene i en blender. Smelt smøret og bland det godt med kiksekrummerne. Fordel kikseblandingen i bunden af en form, der er beklædt med bagepapir. Tryk det god fast, så det er et jævnt lag.
Bages i 10 min ved 180 grader – afkøles lidt.

ostekage-paa-fad
Pisk flødeost og creme fraiche til en glat creme. Tilsæt sukker, æg og .vaniljesukker, og pisk godt inden mel og mælk vendes i. Chokoladen smeltes over vandbad og hældes i en tynd stråle i ostemassen, mens der rører. Kom den færdige oste-chokolademasse ovenpå den forbagte kiksebund og sæt det hele i ovnen igen i ca. 50 – 60 min.

Ostekage-figner
Kagen skal have lov til at køle helt af inden den spises, og jeg synes den er bedst dagen efter. Så har den sat sig og er mere fast i konsistensen. Servér frisk frugt, karamelsovs eller som jeg gjorde, cognac-marinerede figner til.

bagt-amerikansk-ostekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter