Brombærene er vist desværre ved at være slut for i år, men derfor kan I nu godt få opskriften på disse absolut lækre snitter. Jeg er også sikker på, at de vil smage fantastisk med abrikosmos i.
Idéen til opskriften fik jeg i et Mad & Venner blad, og jeg mener det var Lars Juul fra La Glace der havde skrevet opskriften. Jeg har lavet lidt om på den, så den passer til vores smagsløg og temperament.
250 gr blødt smør
100 gr flormelis
kornene af 1 vaniljestang
1 æggeblomme
350 gr hvedemel
300 gr Brombærmarmelade
200 gr marcipan
200 gr rørsukker
1½ æggehvide
ell. 1 pakke færdig kransekagemasse
Kom det bløde smør, flormelis og vaniljekerner i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt æggeblomme og mel og ælt det hurtigt sammen til en dej. Det må ikke æltes længe, bare lige så det er en samlet glat dej. Lægges på en tallerken og folie over, og så ind i køleskabet i ca. ½-1 time.
Rul dejen ud på bagepapir til en firkant, ca 1 cm i tykkelse. Kom det på en bageplade og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Dejen må kun lige begynde at tage farve i kanterne.
Smør brombærmarmelade ud over bunden.
Ælt marcipan godt sammen med sukker og æggehvider. Massen skal være fast, men alligevel så tynd, at den kan sprøjtes ud. Kom marcipanmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i skrå baner ovenpå brombærmarmeladen.
Vil man snyde lidt, kan man fint bruge en færdig kransekagemasse, og sprøjte ud. Sæt evt. en anden tud på, da den der sidder deri er ret stor.
Så kommes det hele i ovnen igen, og bager indtil kransekagen er let lysebrun. Skær kagen ud i firkanter og servér. Kagerne er bedst når de er helt afkølet, og er bestemt ikke ringere dagen efter.
Skriv din kommentar her