Nogen gange har jeg bare ikke lyst til kød, så bliver der fundet vegetariske retter. Ja jeg ved nok, at mange er uenige med mig, men de har sikkert ikke smagt de sprøde falafler.
De er sprøde, kan krydres som man har lyst til, være med i madpakken og spises på alle tider af døgnet. Med en frisk salat er det et super måltid.
Jeg var alene hjemme lørdag, så der skulle laves lidt hyggeligt i køkkenet, som jeg nu også kunne hygge mig med at spise bagefter. De er nemlig også ret gode at sidde og hygge med, mens man læser en god bog.
Så de sidste kapitler af "Knud den store" blev læst sammen med falaflerne.
Aftenen inden, satte jeg kikærterne i blød i rigeligt vand. De suger nemlig ret meget. Men så er man også klar til at lave dem næste dag. De skal ikke koges inden, så kikærter fra dåse dur ikke.
Falafler
180 gr tørrede kikærter
et lille bundt persille
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
½ spsk. stødt spidskommen
½ spsk. koriander
2 tsk. salt
2 spsk citronsaft
2 æg
½ dl rasp
1 tsk. bagepulver
Vandet fra kikærterne, der har stået i vand i mindst 12 timer, hældes fra og kasseres.
Alle ingredienser kommes i blenderen og blendes godt, så det er en samlet masse. Kommes i en skål, og stilles i køleskabet ½-1 time.
Form kugler af "dejen" og steg dem i rigeligt olie.
Jeg ville ikke stege i så meget olie, så mine blev lidt mere flade, men ikke ringere af den grund.
Jeg synes de smager godt kolde, men kan både spises varme og kolde. Og så en rigtig god salat til. Mums det kan man blive afhængig af.
Skriv din kommentar her