Selvom vejret ikke lige var det mest sommerlige, og vi måtte spise aftensmaden indendørs, valgte jeg noget let til aftensmaden. En salat af jordbær, pasta, tomater og spidskål og så garneret med sprødt bacon. Der skulle et brød til, så et foccaciabrød blev rørt sammen, og det blev fantastisk godt. Og så var det nemt at lave. Der kom rosmarinkviste på, for den står så fint og kraftig i min krydderurtehave.
2 dl lunkent vand
15 gr gær
½ tsk salt
1 spsk olivenolie
230 gr hvedemel
olivenolie tilpensling
groft salt
friske rosmarinkviste
Gær røres ud i vandet inden resten tilsættes og røres godt sammen. Det skal være en meget lind dej, men dog ikke flydende.
Hæves tildækket ca. 1 time.
Vip forsigtigt dejen over i en lille smurt form - jeg brugte en lille metal-tærteform (20 cm) , og tryk den forsigtigt ud så den fylder det hele.
Smør godt med olivenolie og lav en masse huller med fingrene, hvor olien løber ned i. Drys med salt og rosmarin.
Bages ved 200 grader i ca. 20-30 min., eller indtil den er sprød og lysebrun.
Det er næsten ikke til at vente med at spise det, så dejlig dufter det.
Hurtig at lave, og fantastisk til grillmaden.
Ellen
Mange tak 🙂
Jeg vil da prøve det på en kartoffelpizza en dag, det lyder også dejligt.
Rigtig god sommer!
Emilie // Valbylille
Sikke indbydende billeder! Jeg er også vild med duften af bagt rosmarin og kommer altid en god mængde på fx kartoffelpizza.