1½ dl perlespeltkerner
30 gram gær
2 dl lunkent vand
2 dl mørk bitter øl (kan godt erstattes med vand )
2 tsk salt
2 dl revet gulerod
2 spsk flydende honning
100 gram groft øko rugmel
400 gram (cirka) økologisk hvedemel
Kog perlespeltkernerne i ca. 17 min, og lad dem afkøle.
Opløs gæren i vandet, og tilsæt øl, salt, gulerod og rugmel.
Rør hvedemelet i lidt af gangen til en fugtig dej.
Ælt den godt, den må gerne være lidt klistret.
Lad den hæve ca. 2 timer tildækket.
Slå dejen ned, ælt den lidt igen, og form de brød du ønsker.
Jeg skar dem ud i tilfældige "brud".
Rids dem og lad dem efterhæve ca. 45 min.
Pensl med vand og drys med rugmel, og så skal de blot bages på nederste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter. Køl dem af på en rist, og hvis du vil fryse dem, så gør det mens de er lune - så smager de bedst, når du tør dem op igen.
Skriv din kommentar her