MADBLOG & LIVSSTIL

Hokkaidosuppe med bacon

I denne uge fik jeg en kasse fra Årstiderne med grøntsager. Det er altid spændende at pakke ud, og se hvad der gemmer sig i kassen. Sjovt nok, var der en grøn hokkaido i denne gang. Sjovt fordi, jeg for 14 dage siden ikke kendte til den grønne. Der var dog en, der havde fået en grøn med hjem fra Holland, og vi samlede jo frø fra den. Og så kommer den i kassen. Så helt sjælden var den vist ikke. Den smager også helt som de orange, så jeg ved ikke hvad forskellen er, andet end den er grøn udvendig.
Min hokkaido er i dag blevet omdannet til den bedste fløjlsbløde suppe. Jens var helt solgt. Jeg tror næsten, at jeg må ud og finde en mere, til en anden dag.

hokkaido-graeskar1 grøn ell. alm. hokkaido
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 løg
olie
½ l kyllingefond
1 dåse kokosmælk
smuk-hokkaidosuppeolie
chilli
hvidløg
salt og peber

2 spsk. creme fraiche
knivspids spidskommen
1 tsk honning
salt og peber
chilli

Bacontern

Skræl hokkaido og skær i grove tern. Skær gulerødder i tykke skiver , tag kerner ud af peberfrugten og skær også den i grove stykker. Pil og skær løget i mindre stykker.
I lidt olie i en gryde, svitses hokkaido, gulerødder, peberfrugt og løg. Det skal ikke brune, bare lige svitses let.
Kom fonden/bouillon ved sammen med halvdelen af kokosmælken, lidt chilli og salt og peber, og lad det hele koge i ½ time.

rodfrugter-graeskar-hokkaido

Så skal du igang med blenderen. Find stavblenderen frem og kør nu til det bliver en blød og glat suppe. Tilsæt resten af kokosmælken. Smages til med hvidløg, salt og peber. Skal den være stærk, så kom lidt mere chilli i.

Steg bacontern til og lav en dressing af creme fraiche/skyr, honning, salt, peber, chilli og spidskommen.

Sammen med noget godt brød, er det en mættende og dejlig middag.

rodfrugter-graeskar-hokkaido

orange-suppe

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *