Der var mange gode oplevelser ved Smukfest (igen). Aldrig har jeg været til en så god koncert, som da Gnags gik på scenen. Fra start til slut var der fuld knald på, og de nåede langt ud over scenekanten. Det gjorde Sting bestemt også med en forrygende koncert.
Kim Larsen, der kom ind med stok og sad ned under hele koncerten leverede også varen.
Jeg var lidt skeptisk med Lis Sørensen, men hold nu op en rockmama, hun fyrede den totalt af og vi hoppede, dansede og sang med. Jeg var selvfølgelig også til koncert med Saybia, De eneste To, Cicilia og mange flere mega gode koncerter. Søndag formiddag/middag startes altid med at høre Aarhus Symfoniorkester, nyde et glas Cava eller 2 og fælles sang til melodien "Pomp and Circumstances". Så er det ligefør man får tårer i øjnene.
Fredag morgen sad vi lige og fik en kop kaffe på en bænk uden for badet, da vi kom i snak med Son Lê, der er med ejer/skaber af Restauranterne LêLê og Streetkitchen LêLê. Han fortalte bla. om sine restauranter og street kitchen og historien der ligger bag.
"Det eneste jeg mangler, er en kone, og en lille sød pige med krudt i"Lê familien kom til Danmark i 1979 som bådflygtninge fra Vietnam. De bosatte sig i Nordjylland, hvor forældrene hurtigt fik etableret en succesfuld grillbar.
De fire Lê-søskende så muligheder i det vietnamesiske køkken, der på det tidspunkt var forholdsvist ukendt i Skandinavien. I 2003 åbnede de -i samarbejde med Pierre Truchot – LêLês Gadekøkken på Vesterbrogade og tre år senere åbnede Restaurant LêLê 100 meter længere nede ad gaden.
LêLê har på få år skabt respekt om og kærlighed til vietnamesisk mad.
Det, der begyndte som et lille familieforetagende (og er det stadig) har udviklet sig til flere Street Kitchens, kogebøger, catering-forretning og en af de største vietnamesiske restauranter i Skandinavien.
Jeg beundrer dem virkelig. De er startet som flygtninge og har arbejdet det hele op fra bunden. Det er altså flot gået. Deres mad er hammer god vietnamesisk mad og så var det faktisk et af de meget få steder i bøgeskoven, hvor man fik friske grøntsager i retterne. Det var rigtig lækkert. Det var frisk og sprødt grønt, virkelig en fornøjelse.
Jeg fik en super lækker barbequegris med syltet kinaradise og gulerod. Kødet var smagfuldt og alligevel så ren en smag, og det hele tilsammen var sødt, sprødt, blødt, stærkt og syrligt. Hvad mere kan man forlange? Min medspiser valgte wontoner, som var ligeså god en oplevelse. Jeg håber, at de på et tidspunkt åbner restaurant i jylland, så jeg kan besøge dem af og til, og smage nogen af deres andre retter.
Der sad altid en del og spiste under træerne hos LêLê, og ALLE svarede promte når jeg spurgte til maden hos LêLê , at den simpelthen var enestående. LêLê scorede mange stjerne med deres vietnamesiske mad hos de smukke festivalgæster i skoven.
Et andet sted, hvor jeg også oplevede uimodståelig mad, var hos Meyer. Her fik vi en Southern fried Kyllingesandwich. Brødet var så fantastisk lækkert, sprødt uden at være hårdt, saftig krumme og en smag der gik lige ind. Fyldet var 'fuld frihedskylling' (hvad har den mon drukket?) der var marineret i kefir og krydderier. En røget tomatkompot, spidskål og mayo med sommerurter. Den kan varmt anbefales. Og jeg er helt sikker på, at resten at udbudet var lige så godt. Dog var jeg lidt skuffet over Kanelsnurrerne. Den var varm og nybagt og snurren var fin og luftig, men der manglede lidt mere snask i den. Jeg kan godt li' når det ligesom snasker lidt når man spiser dem.
Jeg fik ikke smagt de lækre brownies, men de så nu gode ud.
Man kan selvfølgelig også vælge at spise med kniv og gaffel ved Smukfest, men jeg synes nu at når der er festival, skal det være mere street kitchen, hvilket også var mega populær. Folk købte deres mad og slog sig ned hvor der lige var plads, og måske en bid sol. Det er hygge af højeste kvalitet.
En is kan man vel altid have. En der også holder af en rigtig gammeldaws hotdogs Hov, jeg blev vist lige opdaget der.
Skriv din kommentar her