Jeg spiser alle de jordbær jeg kan nå i den korte sæson. De danske jordbær smager bare fantastisk lige nu.
Efter først at have spist næsten en hel bakke på arbejde i dag, fik jeg lyst til at lave en jordbærkage da jeg kom hjem. Gad vide om jeg kan få så mange, at jeg får mavepine af dem 🙂
Som bund lavede jeg en mazarinkage med pistacienødder i.
Mazarinkagen
125 gr smør
125 gr sukker
1 æg
125 gr mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje
½ spsk mandelekstrakt
1 stor dl mælk
50 gr finthakkede pistacienødder
Æg og sukker piskes godt sammen, og ægget tilsættes. Resten røres i, og dejen fordeles i en lille form. Min var 20 x 20 cm.
Bages ved 180 gr i ca. 15-20 min.
Mens kagen bager og bagefter står og bliver kold, laves en jordbærmousse.
Jordbærmousse
300 g jordbær
3 blade husblas
sukker og vanilje
2½ dl piskefløde
Husblads ligges i koldt vand i 10 min.
Fløden piskes til skum og smages til med sukker og vanilje. De rengjorte og kvarte jordbær piskes med i fløden når den er stiv.
Husblasen smeltes i en gryde og kommes i fløde/jordbærblandingen i en tynd stråle mens der piskes rundt.
Står og bliver lidt tyk.
Kagen i hjerteformen er klar til at blive pyntet. Der kom hele 4 marengs i hjertet.Kagen flækkes, så der bliver 2 bunde. Jeg lavede 3 små runde kager og et hjerte - portionsanretninger - men kagen kan bages i en springform og laves som lagkage.
Læg først en kagebund, så jordbærmousse, igen en kagebund og jordbærmousse. Står til det er helt stift. Pynt med flødeskum og friske jordbær. Lidt for sjovt, og fordi jeg lige have en pose små søde marengs liggende, fik hver kage et par marengstoppe proppet ned i det sidste lag mousse.
Velbekomme!
Newyorkerbyheart
Hvor er de fine 🙂
Mange hilsner
Birthe
ellen
Hej Birthe.
Mange tak skal du have. De smagte også rigtig godt, men gør alt med jordbær efter min mening 😉