En dejlig forret, der også er nem at lave. Med et glas hvidvin til, er den helt fantastisk.
Til 2 personer
8 kammuslinger
½ lille selleri
2 dl fløde/mælk
100 gr smør
lidt hakkede hasselnødder
økologisk citron
3 skiver bacon
grønt (persille, dild m.m.)
Start med at stege bacon godt brunt og lad det ligge og blive koldt på fedtsugende papir.
Når den er helt kold, blendes baconen til helt fint støv.
Selleri skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde sammen med fløde/mælk, og koges sagte til de er møre. (Pas på det ikke koger over)
Væden hældes fra, og sellerien kommes i en blender og blendes til en jævn mos. Smag til med salt og peber.
Smelt 100 gr smør og rist de hakkede hasselnødder let i smørret.
Kammuslingerne steges på en pande med olie, til de lige har fået lidt kulør. Hæld olie fra, og kom en lille klat smør på. Steg dem ganske kort i smørret.
På en tallerken anrettes med en stribe selleri hvorpå kammuslingerne lægges. Hæld lidt smeltet nøddesmør rundt om. Drys lidt revet citronskal og det fine baconstøv. Pynt med masser af grønne krydderurter.
Lykke
Hvor ser det smukt ud, og en lækker sammensætning.
Har aldrig været så vild med kammuslinger (synes de her en lidt "fed" smag),
men på denne her måde kan det da kun smage skønt 🙂
Vh Lykke
Ellen
Hej Lykke.
De smager ikke spor fede. Citronen opvejer så fint, og jeg synes det nærmest virker som en let ret.
Selv min mand, som ikke mente han kunne li kammuslinger, var begejstret for retten.
Hilsen Ellen