• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød

Langtidshævet brød med Ølandshvedemel

Udgivet: 13. nov. 2011. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. feb. 2023.

Desværre ikke så luftigt som et langtidshævet brød normalt er, men smager fantastisk.

 

1 dl. creme fraiche
5 gr. økologisk gær
50 gr durummel
200 gr fuldkornsmel
300 gr. Ølandshvedemel
1 spsk havsalt

Røres i maskine til det slipper - lod den bare køre i 10 min. Æltes rigtig godt igennem bagefter med hænderne.
Dejen sættes nu et køligt sted (ikke køleskab), og hæver ca 24 timer.
Den hævede dej hældes forsigtigt ud på en bageplade og formes forsigtigt til brød. Rør endelig ikke for meget ved det.

Efterhæver et par timer, snittes ganske let med en skarp kniv og sprøjtes med lidt vand (brug en forstøver), inden den sættes i ovnen. Ovnene skal være varmet op til 225 gr., men når du sætter brødet ind, sænkes temperaturen til 175 gr.

Jeg sprøjter gerne brødet et par gange under bagningen med lidt vand.

Brødet har ikke så sprød en skorpe, som jeg gerne vil have

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Tunmousse-Lasagne

Påskens Skidne Æg

Brændenælde-Frikadeller

Ris Klatkager af resterne

Ostekageis på mandelbund

Sjove Æblemuffins

Fisk i pande med tranebær

Svampet Chokoladekage med æbler

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Laursen

    september 02, 2012 at 7:59 pm

    Hvor kan købe Ølandshvedemel?

    Svar
    • Ellen

      september 10, 2012 at 3:15 pm

      SuperBrugsen, Kvickly og Føtex har det, men jeg tror bestemt alle lidt større supermarkeder fører Ølandshvede.
      Men du kan også bruge almindelig hvedemel, det giver blot et andet brød, men ikke ringere af den grund.:)

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.