Langtidshævet brød med Ølandshvedemel

Desværre ikke så luftigt som et langtidshævet brød normalt er, men smager fantastisk.

 

1 dl. creme fraiche
5 gr. økologisk gær
50 gr durummel
200 gr fuldkornsmel
300 gr. Ølandshvedemel
1 spsk havsalt

Røres i maskine til det slipper – lod den bare køre i 10 min. Æltes rigtig godt igennem bagefter med hænderne.
Dejen sættes nu et køligt sted (ikke køleskab), og hæver ca 24 timer.
Den hævede dej hældes forsigtigt ud på en bageplade og formes forsigtigt til brød. Rør endelig ikke for meget ved det.

Efterhæver et par timer, snittes ganske let med en skarp kniv og sprøjtes med lidt vand (brug en forstøver), inden den sættes i ovnen. Ovnene skal være varmet op til 225 gr., men når du sætter brødet ind, sænkes temperaturen til 175 gr.

Jeg sprøjter gerne brødet et par gange under bagningen med lidt vand.

Brødet har ikke så sprød en skorpe, som jeg gerne vil have

Print

3 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*