Haha ja sikke nu et navn til nogle boller. Jeg synes 'morgenfruer' er et lidt sjovt navn. Men flotte er de, 'morgenfruerne', når de blomstrer.
Jeg har nippet hovederne af alle blomsterne (håber ikke der er nogen børn der læser med her), pillet kronbladene af, en for en, og tørret dem. De tørrede orange og gule blade, bevarer deres farve efter tørring og faktisk også gennem vinteren. Jeg synes de er sjove at komme på salat, desserter, bagværk og så kan jeg også lide dem som små orange nistrer i bollerne. Da jeg også kom nødder i bollerne, blev det til navnet - Morgenfruernes nøddeboller.
Men de kan også spises af både frøkener, herrer og børn.
Morgenfruernes nøddeboller
25 gr. gær
3 dl vand
½ spsk salt
3 spsk honning
½ dl olie
50 gr hakkede hasselnødder
150 gr kold havregrød
(el. lav en grød af 1 dl havregryn og 2 dl vand)
ca. 500 gr hvedemel
2 spsk tørrede morgenfruer
Rør gæren ud i vand tilsat salt og honning. Tilsæt olie, den kolde havregrød og mel til en lind dej. Den er let klistret. Tilsæt tilsidst morgenfruer og hakkede nødder.
Dejen hæves tildækket 4 timer.
Sæt 12 "klatter" af på bagepapir med en ske, og efterhæv bollerne ½ time.
Pensles let med vand, og bages ved 200 grader i ca. 10 min.
Jeg serverede nybagte boller på terrassen med mit hjemmelavede solbærsyltetøj. Behøves jeg at sige, at det gjorde lykke?
Hanne Dyrnits
De ser lækre ud, men jeg har ikke lige morgenfruer ved hånden, så hvad kunne være et alternativ?