MADBLOG & LIVSSTIL

Mrs Dunn's kage

Vi har rigtig travlt på arbejdet for tiden, og jeg synes min liste er ved at blive lang. Derfor arbejder jeg hjemmefra i morgen, så er jeg nemlig meget mere effektiv, for der er ingen at snakke med. Ellers ved jeg ikke hvorfor, men jeg er virkelig meget mere effektiv når jeg sidder hjemme end jeg er på kontoret.
Når man har mange ting i hovedet, er der ikke noget der er bedre end at gå i køkkenet og tænke på noget helt andet. Og det gjorde jeg i dag, da jeg kom hjem. Ind imellem fik jeg lidt gjort rent, og gjort klar til en overnattende gæst i morgen, og det blev også til et par sider i min bog.(Ipad). Hvis I ikke har prøvet, kan man fint stå og læse, samtidigt med man rører i gryden, - når man nu alligevel skal stå stille og røre i flere minutter.

Kagen havde jeg set hos Isabellas Veranda. Og den så alt for god ud, til ikke at prøve. Jeg lavede en lille ændring, bare for nemhedens skyld.

Den dufter godt, og den smager HIMMELSK! Det er ikke kage, - det er ren konfekt.

valnodde-karamel-kageTærtedej:
2 dl hvedemel
1 dl flormelis
90 gr smør
1½ spsk koldt vand

Mandelcreme:
75 gr + 75 gr  sukker
125 gr  mandelmel
125 gr smør
1 æg
1 æggeblomme
1 spsk mel

Valnøddekaramel:
2 dl kondenseret mælk
150 gr hakkede valnøddekerner + nogle til pynt
1 dl piskefløde

Kom mel, flormelis og det kolde smør (i små tern) i en foodprocessor og kør til det er grynet som revet ost. Man kan også bruge hænderne i stedet, men det her er nemmere. Kom nu først 1½ spsk vand i og bliv ved med at køre til det har samlet sig til en dej. Tag dejen ud og ælt det lidt på bordet.
Er dejen blevet for blød, skal det en tur i køleskabet ca. ½ time. Min var fin, så jeg rullede den ud på et stykke bagepapir, der passede ned i min form. (25 x 25 cm).
Papir og dej lægges i formen og sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min, eller indtil den begynder at blive lidt brun.
Tag den ud og lav fyldet, - hvis du ikke har lavet det imens.

lige-til-at-spise-konfekt-kage
Start med cremen. Rør 75 gr sukker og smør blødt i røremaskinen, eller med håndmikser. Bland de sidste 75 gr sukker og mandelmel sammen og kom det i den cremede smør/sukker blanding. Tilsæt det hele æg + æggeblommen og pisk så det er en luftig creme. Kom tilsidst hvedemel i og rør rundt. Sættes væk, indtil du skal bruge det.

Så er det karamellen. Hak valnødderne groft. Kom den kondenserede mælk i en gryde og varm op. Kog den indtil den tager farve og dufter af karamel. Den skal ikke være mørk, kun skifte farve. Tag af varmen og kom nøddene i og bland det godt.

Lad karamellen afkøle lidt, inden den hældes ud over den bagte tærtebund. Ovenpå fordeles cremen og det hele sættes i en 200 grader varm ovn i små 30 min. Den skal være brun på toppen, og nogenlunde fast når du trykker på den. Men pas på, det er jo varm karamel.

Mandel-karamel-valnodder
Lad kagen køle af, inden den skæres i små kvadrater. Pyntes med en lille klat hvid chokolade og en halv valnød.

De er ikke kaloriefattige - men de er gode!

konfekt-kagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *