Så kom jeg i gang med ostekagerne. Der er jo nogen der holder mig i ørerne, så jeg ikke snyder for at få dem på bloggen - så her kommer de 😉
Jeg har i dag lavet 5 med forskellige smagstilsætninger - ja utrolig energi ikk, men jeg har jo også ferie. Startede ellers dagen med hovedpine (vinen må have været dårlig i aftes), men pludselig var det væk, og jeg "sprang jeg ud" og så skete der ellers noget.
- Ostekage med hindbær og pistacie
- Ostekage med hindbær og kirsebærsirup
- Ostekage med lakrids og hindbær
- Ostekage med lakrids i glas
- Bagt Cheesecake med kirsebær
Grundopskriften er ens til de 4, der ikke skal bages:
- 12 digestive kiks
- 70 g smeltet smør
- 400 g flødeost
- 200 g cremefraiche (SKAL være 38 %)
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk citronsaft
Kiksene knuses og blandes godt med det smeltede smør, og presses ud i bundene af formene. Jeg har brugt 3 rør samt et lille glas. Men du kan også komme det i en springform til en lagkage.
Flødeost, creme fraiche, vaniljesukker og citronsaft piskes luftigt.
Portionen kan nu kommes direkte på bunden af kiks, men du kan også som jeg, dele den op i mindre portioner. Jeg har delt den i 3 portioner.
1. portion - Ostekage med hindbær og pistacie:
Ostemassen kommes ovenpå kiksebunden.
Friske hindbær trykkes med i massen, men så de er dækket øverst.
Stilles køligt nogle timer, eller gerne til næste dag.
Tages ud af formen, trilles i finthakkede pistacienødder og pyntes øverst med friske hindbær.
2. portion - Ostekage med hindbær og kirsebærsirup:
Ostemassen blandes hakkede frisk hindbær og kirsebærsirup fra Selleberg.
Kommes i formen ovenpå kiksebunden og stilles i køleskabet et par timer eller til næste dag.
Pyntes med hele flødeskum og hele økologiske hindbær lige fra haven.
3. portion - Ostekage med lakrids:
Ostemassen blandes med 5 fint knuste Oreo Kiks, der er delt og cremen er taget ud. (bare spis creme, den smager ok).
Kommes i formen ovenpå kiksebunden og stilles i køleskabet et par timer eller til næste dag.
Jeg lavede en stribet, så der kom først et lille lag rens ostemasse, så Oreo ostemasse og til sidst en med kirsebærsirup i.
Portionen blev altså igen opdelt i 3 dele.
Pyntes med en top flødeskum og en hel kiks og et drys lakridspulver.
4. portion - Ostekage i Glas:
I bunden af glasset kommes kiksemassen. Ovenpå en ostemasse med Oreokiks og hindbærsirup. Pynt med flødeskum og hindbær.
En hurtig lille ostekage, som kan spises efter 1 time i køleskabet.
BAGT CHEESECAKE
Flødeosten (jeg brugte Philadelphia) og creme fraiche røres godt med sukker og æg. Når det er jævnt, blandes kirsebær og sauce i massen og blandes godt sammen. Kirsebærene kan evt. skæres i mindre stykker inden. Limesaften tilsættes.
Oste/kirsebærmassen kommes oven på kiksebunden og bages ved 160 gr i ca 1 time. Kagen skal være lidt blævret når den tages ud, men alligevel en fornemmelse af at den er bagt.
Evt. konditorfarve
Det er en stor portion, men den svinder også mens man pynter kagen med den. Jeg har det næsten over hele hovedet, - det som ikke kom i munden 🙂
mette
Hvor mange personer er grundmassen til ? 🙂
Ellen
Hej Mette.
Jeg ville lave den til 8 personer, hvis det er som dessert. Det passer til en rund springform.
Godt Nytår!
Hilsen Ellen
inger Haldan
Kan man da være mere, end en stolt mor, tror jeg blev et par cm.større.Et stort lillykke,med dit flotte arbejde.Knus og kærlighed din mor.