En ret, som sikkert er nydt i nogle hjem i påsken, er Skidne Æg. Et sjovt navn, som intet har med sovsens farve at gøre, men så absolut en lækker ret. For mange er den gået i glemmebogen, og man kan jo altid diskutere, om det er sundt at spise en ret med mange æg. Men vi kan godt lide den.
Navnet refererer til Skiden lørdag, eller Skidtlørdag som den også kaldes, og som er den eneste dag på året der er flankeret af to helligdage - Skærtorsdag og Langfredag på den ene side og Påskedag og Anden påskedag på den anden.I gamle dage brugte man denne dag på at vaske og gøre rent, deraf navnet Skidtlørdag. Der skulle nemlig ryddes op efter gæsterne fra de to første dage, så huset var pænt til gæsterne de næste to. Så aftensmaden skulle være nem, og helst billig.
Men retten kan nydes på alle årstider, og er en let og dejlig ret. Jeg erindrer, at vi ofte fik den, da jeg var barn.
Skidne Æg:
- 8 'smilende' æg skæres over i halve og ligges i et fad
- herover hældes en opbagt sovs, der er smagt til med en grov sennep
Jeg brugte halv økologisk sennep med honning, og halvt stærk - Garneres med sprødstegte baconterninger
- og godt med purløg.
Hertil serveres hvide kartofler og rødbeder.
Skriv din kommentar her