Nogen gange er det rart med en lille booster, når man er ved at gå kold inden frokost. Jeg har ofte frugt med, men det er også dejligt med et lille sødt rugbrød med mandler og tranebær. Jeg laver den ikke ret store, så de gør det ikke ud for et helt måltid, men kun lige er lidt til maven. Gemalen er også blevet ret glad for at have sådan et skolebrød med på arbejde.
Jeg har bagt en lidt god portion, så der er til nogle dage i fryseren.
[ingredients title="Små skolerugbrød"]
ca. 32 små boller/brød
- 40 gr gær
- 7½ dl lunkent vand
- 500 gr rugmel
- ca. 300 gr hvedemel
- 5 spsk sirup
- 1½ spsk salt
- 3 spsk sesamfrø
- 3 spsk solsikkekerner
- 3 grofthakkede mandler
- 3 spsk tørrede tranebær
- 3 spsk kakao
- Grofthakkede mandler eller havreflager til pynt
Rør gæren ud i det lunkne vand. Kom sirup, mel, kerner, mandler, tranebær, kakao og salt i og ælt dejen godt igennem. Fornem hvor meget hvedemel der skal bruges.
Dejen er stadig lidt klistret, men holde formen, hvis du laver en bolle. Lad dejen hæve på køkkenbordet et par timer.
Tag dejen ud og del dejen i ca. 32 mindre boller/brød. Tryk hver boller let ned i grofthakkede mandler, og stil dem på en bageplade (med bagepapir). Lad dem efterhæve tildækket en halv times tid.
Bag rugbrødene ved 200 grader i ca. 30 min.
[/ingredients]
Så ligger der duftende små skolerugbrød på bordet, og klar til at komme i madpakken. Der smutter helt sikkert også et par stykker mens brødene stadig er lune.
Istedet for kakao, kan der selvfølgelig også kommes hakket chokolade i. Kerner og frø kan altid udskiftes med lige det du har i køkkenskabet.
Skriv din kommentar her