I dag fik vi grønsagstærte, med 4 spejlæg ovenpå. Jeg havde set det med spejlæggene et sted, og det skulle prøves, og er helt sikkert noget der skal arbejdes videre på.
Grøntsagstærte
180 gr mel
80 gr smør
½ tsk salt
1 dl koldt vand
Smørret smuldres i mel og salt, og samles hurtigt sammen med vand. Trykkes/rulles ud og kommes i en smurt tærteform. Bages ved 200 gr. til den begynder at tage farve.
Fyld
3 æg
200 gr hytteost
salt og peber
spidskål, forårsløg, broccoli, squash og spinat
(eller hvad du nu lige har)
4 æg til spejlæg
Tag tærten ud af ovnen, og dæk bunden med fintsnittede grøntsager. Tærten er rigtig god til at få brugt grøntsagsresterne man har liggende.
Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen, og hæld det over grøntsagerne.
Bages i ovnen i ca 10 min.
Slå de 4 æg ud på toppen af tærten, og kom den i ovnen til æggene er stivnet.
Server gerne med salat.
Skriv din kommentar her