Jeg har været så heldig at få en kasse, med forskellige økologiske og friske grøntsager. Der var bla. et sødt lille blomkålshoved i kassen, som er fantastisk sprød og med en skøn smag. Den skulle selvfølgelig spises rå, for jeg synes det er synd at koge så friske grøntsager.
Blomkål
Små modne og søde cherrytomater
2 spsk Olie
2 spsk vand
Masser af finthakket basilikum
Hvidløg
Salt og peber
Løg
Basilikum
Citronsaft
Skær blomkålsbuketter i meget tynde skiver. Skær tomater i tynde skiver, og læg tomat- og blomkålsskiver lagvis i et fad.
Skær løg i små fine tern, og drys dem over tomater og blomkål.
Bland olie, vand, hvidløg og hakket basilikumblade og smag dressingen til med citronsaft samt salt og peber. Hæld dressingen over salaten og lad den stå et par timer og trække, inden den serveres.
En smuk og lækker salat. Passer perfekt til sommerens grillretter.
Skriv din kommentar her