• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Ris á l'mande Is med Kirsebærsovs

Ris á l'mande Is med Kirsebærsovs

Udgivet: 14. nov. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

SPONSORERET INDHOLD

I tirsdag fik vi risengrød til aftensmad. Onsdag havde vi bryllupsdag, og derfor blev der lavet ris-a-la-mande af resterne af risengrøden, og torsdag lavede jeg is af den endegyldige rest af Ris á l'manden. Det må da kaldes at udnytte maden.

Og desserten - ja den smagte af jul. For det nærmer sig hurtigt, - det der jul! Men jeg indrømmer også gerne, at jeg elsker julen og tiden op til. Men derfor behøves man jo ikke helt glemme retterne fra sommer. Så derfor kom jeg i tanke om is. Lækker hjemmelavet is, - især da jeg stødte på en side med lækker hjemmelavet is, på  magasinetmad.dk.
På siden er der alt fra sorbet is, parfait is og anden god hjemmelavet is.

Jeg har jo lavet flere udgaver, og alle var gode. Så det blev en af mine egne, som ligger til grund for Ris á l'mande isen. Jeg havde jo også en rest af de økologiske æggeblommer på flaske fra DANÆG. De var gode at komme heri, hvor der ingen hvider skulle bruges.

1 god dl færdiglavet Ris á l'mande

1 dl fløde pisket til let skum
2 æggeblommer (30 gr)
2 spsk sukker

Blend ris á l'manden, så der ikke er "ris" i. De bliver nemlig meget hårde når de fryses. Hvis du gerne vil have mandelknas i, kommer du lidt hakkede mandler i nu.
Pisk æggeblommer og sukker skummende.
Bland risen, flødeskum og æggesnapsen sammen og kør i en ismaskine. Eller kom ismassen i en skål og kom i fryseren. Der røres godt rundt i den en gang imellem.
Når isen i maskine eller i fryseren er som tyk grød, kommes den over i 6 små portionsforme der kan fryses.

Dagen efter er der iskold ris á l'mande klar. Server med kirsebærsovs og evt. er drys kanel - og husk julestemning blandet med mindet om sommeren hvor vi spiste masser af is.

Kan også serveres med et godt drys kanel og kirsebærsovs.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Klarsuppe på den hurtige måde

Syltede Pickles

Så er den SMUKKE festival startet.

Røget Laksetatar

Torsk og Kartoffelkager

Agurk og Mynte Drinks

Snacks til dip eller måske ost.

Madplan Uge 50

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.