Nu er det lige på falderebet med julekonfekt og lækre karameller. Men hvem siger, at man ikke kan lave det efter jul? Disse her, er nu nemme og hurtige at fremstille, så jeg tror det kan nåes endnu. Normalt ville jeg lave det hele selv, altså lave en karamel og komme i, men jeg tænkte at det skulle prøves som der stod i opskriften, med de færdige produkter. Jeg fandt inspirationen fra Spis Bedre bladet.
Rice Karameller
100 g Karameller med chokolade om
150 g chokoladebar, f.eks. Mars - Yankiebar e.- lign.
50 g smør
5 dl Rice Krispies
200 g chokolade
Skær chokoladebarerne i mindre stykke og kom dem i en gryde sammen med karamellerne og smør. Smelt det hele sammen over svag varme. Rør i det af og til.
Når karamelmassen er helt smeltet og rørt glat, vendes Rice Krispies forsigtig i, og det hele kommes i en form (ca. 24 x 24 cm) der er beklædt med bagepapir.
Smelt chokoladen over vandbad. hæld den over karamel-krispies blandingen og sæt det hele i køleskabet i ca. 1 time.
Konfekten skæres i små firkanter. Kan pakkes ind enkeltvis, men behøves ikke.
Opbevares bedst i køleskabet, så er karamellen mere sej. Umm karamel og så med knas i.
De små fine spiselige guldkugler fandt jeg i Rema1000. Jeg synes de er rigtig søde og vil pynte perfekt på en kage en gang.
Skriv din kommentar her