Sådan bager du en saftig banankage med chokolade. En virkelig lækker og nem kage med banan og masser af mørk chokolade. God holdbarhed.
Banankage med chokolade kan hurtigt få mundvandet til at løbe, og denne opskrift er særlig god.
Her får du en saftig og lækker kage med banan, hakket chokolade og et æble, hvilket giver den helt rigtige konsistens i kagen. Og en god holdbarhed.
Og så er banankagen jo en god måde, at få anvendt de lidt for brune bananer på.
Opskrift på banankage
Ingredienser
- 100 g smør
- 3 æg
- 200 g sukker
- 3 bananer
- 180 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 æble
- 100 g chokolade grofthakker
Sådan gør du
- Smelt smør og sæt til afkøling.
- Pisk imens æg og sukker skummende (ca. 1-2 min).
- Mos bananerne og riv æblet groft, gerne med skral på.
- Si hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i ægge/sukker blandingen og vend det rundt sammen med de mosede bananer, det revne æble og det smeltede smør.
- Vend til sidst grofthakket chokolade i og kom det hele i en smurt bradepande (eller med bagepapir) ca. 20 x 30 cm.
- Den lækre banankage med chokolade bages ved 190 grader varmluft eller 200 gr. alm. ovn i ca. 20 - 25 min.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Calories
558
% Daglig værdi*
Fat
23
g
35
%
Saturated Fat
13
g
81
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
119
mg
40
%
Sodium
507
mg
22
%
Potassium
405
mg
12
%
Carbohydrates
84
g
28
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
51
g
57
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
598
IU
12
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
36
mg
4
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Den bagte banankage med chokolade afkøles lidt inden du kommer glasur eller smeltet chokolade på.
Men kagen smager også fortræffelig bare sådan uden glasur eller chokolade på toppen,
Skriv din kommentar her