Så er der forårskulør på maden her. En dejlig æblesauce med den skønneste grønne forårsfarve, - farvet af godt med basilikumblade.
Men ikke for at glemme torsken, for den er absolut også lækker, og det lige meget om det er med en salat under eller små tern af rodfrugter.
Torskerulle med Æblesauce (2 pers)
250 gr torskefilet
1 lille tsk tangsalt
1 lille tsk sukker
1 kværn peber
1 pakke god bacon
Torsken skæres i små tern og kommes i en skål. Blandes godt med salt og sukker, og stilles koldt i et par timer.
Bred bacon ud så de ligger tæt sammen og som en firkant.
Giv torsken et kværn peber, og form den til en pølse i bacon-bundens længde. Rul den, så farsen bliver pakket godt ind i bacon. Vikl folie rundt om, og læg rullen køligt en times tid, eller til den skal bruges.
Brun den på en varm pande på alle sider, og kom den i ovnen i ca. 20 min. Du kan se, når torsken begynder at flage, så er den færdig.
Æblesaucen
1 syrligt æble
2 dl æblejuice
50 gr smør
1 stor håndfuld frisk basilikumblade
salt, peber
Skræl og skær æblet i små tern. Smelt smørret i en gryde og vend hurtigt æblestykkerne i. Kom æblejuice ved, og lad det simre i ½ times tid. Lad saucen blive kold.
Kom de hele basilikumblade i og blend til en jævn sauce. Smag til med salt og peber.
Lav en salat til, eller vend tern af forskellige rodfrugter i smør til de er møre.
Skær torskerullen i tykke skiver og anret med saucen rundt om. Kan serveres varm eller kold.
Hanne K
Det ser helt fantastisk ud - er straks gemt på to-do-listen!
Ellen
Mange tak, det smagte også rigtig lækkert. Sådan forårsagtigt, hvpis man kan sige det 🙂
Fortsat god dag...
Hilsen Ellen
Ellen
Tak, jeg synes også det er super lækkert sammen. Saucen ser nu lidt mere grøn ud på billedet, men den var flot.
Men svært at leve op til dine flotte anretninger 🙂
Sjønne
Det ser godt nok lækkert ud - torsk, æble og bacon er en af mine favoritkombinationer!
Og sikke en fed farve på æblesaucen der - wow!