Det er nu der skal laves noget af de skønne danske æbler. Disse æblemuffins fandt jeg på www.kagekabale.dk, som er Annemette fra Den store Bagedyst. De er fantastiske. Jeg lavede et par enkelte ændringer i opskriften.
Muffindej:
1½ dl sukker
½ vanillestang, kornene
125 g smør, blødt
3 æg, stuetempererede
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1½ dl yoghurt
Kanelfyld:
1½ dl mel
75 g smør, smeltet
1½ dl brun farin
3 spsk kanel
2 æble i tern
Pisk vanillekorn, sukker og smør hvidt og luftigt. Æg tilsættes, et ad gangen, mens der stadig piskes. Mel, bagepulver og salt og sigtes i, og røres sammen skiftevis med yoghurten. Rør til du har en jævn dej. Dejen fyldes i muffinsforme, kun halvt op - der skal være plads til det lækre fyld.
Rør mel, smeltet smør, farin og kanel sammen til en tyk masse. Skær æblet i små tern eller både. Fordel fyldet over dine muffins og fordel det derefter over dine muffins. Tryk æblerne lidt ned i dejen.
Bages ved 180 grader i ca 25-30 min.
Jeg fik 16 styk ud af portionen.
Skriv din kommentar her