En akut trang til noget sødt endte med en omgang Blondies. Det er næsten det samme som brownies, blot i en lys udgave. Jeg valgte at tilsætte hindbærsirup, da jeg simpelthen er vild med hvidchokolade og hindbær sammen.
En blondies skal serveres i små stykker, helst varm ellers dagen efter, hvor den har sat sig. Jeg er tilhænger af at spise den kold dagen efter, hvor den fedtede smag af smør er knap så slem.
I kagen valgte jeg at komme lidt mindre sukker i, fordi jeg ville komme lidt hindbærsirup både i kagen og ovenpå ved servering.
[ingredients title="Blondies med Hindbærsirup"]
- 200 gr god hvid chokolade
- 200 gr smør
- 75 gr mel
- 5 æg
- 100 gr sukker
- 1 dl hindbærsirup (Sorring Bær)
- + hindbærsirup hvis du vil have noget over ved servering
Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Smelt smørret og hæld det over chokoladen. Vend rundt til chokoladen er smeltet sammen med smørret.
Pisk æg med sukker så det er let skummende.
Sigt melet i æggeblandingen og vend rundt. Bland det sammen med chokolade/smørblandingen og kom dejen op i en mini-bradepande (20x20).
Hæld sirup over i en tynd stråle og kom det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min.
Kagen skæres ud i mindre stykker og serveres med lidt hindbærsirup over og måske en klat syrlig is til.
[/ingredients]
Blondies er også helt fantastisk til en kugle hjemmelavet vaniljeis - måske som her med masser af grofthakket mørk chokolade. Jeg kan også nemt forestille mig at en citronis vil være helt perfekt til. Det tror jeg at jeg vil servere til næste gang.
Skriv din kommentar her