Annonce: Saltet er sponsoreret af Mariager Saltcenter.
Overskriften lyder jo ret speciel, men så "slemt" er det slet ikke. Der er kød i, og du behøves faktisk slet ikke ud og plukke brændenælder. Men har du lyst, og brændenælder der ikke er sprøjtede, kan du fint bruge de fine friske skud. Jeg har brugt Brændenældesalt istedet for, som har fine stykker tørret brændenælder, sydesalt og hvidløg. Det giver nogle dejligt krydrede frikadeller.
Og når du er ude og plukke brændenælder, kan du plukke lidt at de friske skud skvalderkål, og bruge i din salat. Gratis grønt til middagen.
Til frikadellerne skal du bruge:
500 gr hakket kalve- og svinefars
1 dl rasp
½ dl. vand
1 æg
3 store tsk brændenældesalt (Mariager Saltshop)
1 lille tsk peber
Lidt olie til stegning
Bland alle ingredienserne sammen så det er godt blandet. Lad farsen stå og trække smagen en times tid i køleskabet.
Form frikadeller i den størrelse der passer dig. Jeg lavede meget små frikadeller, fordi de skal bruges til smagsprøve, når jeg i næste uge skal lave mad med Mariager Saltcenters salte.
Men indrømmet, jeg lavede lige et par større også, så der var til en frikadellesandwich til aftensmad 🙂
Steg frikadellerne gyldne på en varm pande med olie.
Jeg fik også lige lavet en portion Tomatsalt-brød, nu jeg var igang, der skulle jo bruges brød til frikadellesandwichen.
Skriv din kommentar her