Jeg fik jo et dejligt bagefad fra Le Creuset til jul. Jeg har har også brugt den, men i dag synes jeg, at den skulle afprøves som bageform i ovnen.
Samtidigt kunne jeg også får brugt nogle af de melrester jeg har, så der kan indkøbes nye.
GrovBrød
40 gr. økologisk gær
2½ dl vand
50 gr smør
2 tsk salt
2 spsk rørsukker
175 gr. speltfuldkornsmel
175 gr fuldkornsmel
ca. 175 gr. pizzamel
Vand og smør smeltes sammen. Når det er lidt afkølet kommes gæren i.
Mel, salt og sukker røres i, og dejen røres mindst 10 min. til den er sej og blød.
Hæves tildækket i 60 min.
Imens kommes bagefadet i en varm ovn, så den er godt varm når dejen skal i. Smør den med lidt neutral olie inden.
Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, vendes den forsigtigt over i det meget varme fad. Dejen må ikke trykkes, luften skal bevares i dejen.
Bages i ovnen i ca. 35 min.
Selvfølgelig glemte jeg at tage billeder undervejs, men I kan få billeder af det færdige brød.
Skriv din kommentar her