Brunkager:
- 250 g smør
- 125 g lys sirup
- 250 g farin
- 3 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt allehånde
- 500 g hvedemel
- 60 g syltet appelsin i tern
- 150 g hele mandler
- 2 tsk potaske
- 1 spsk koldt vand.
Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70 grader. Tag gryden af varmen. Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel, tilsæt syltet appelsin og mandler. Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen, der æltes ensartet i en røremaskine.
Kom dejen i en form, ca. 18x 18 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – pres den godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange baner. Hver bane skæres i tynde, men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9-12 minutter. Afkøles på bagerist og opbevares i dåse med tætsluttende låg.
(Mette Blomsterberg)
Skriv din kommentar her