Jeg har så ofte tænkt på at lave en grød dag. Som barn fik vi ofte grød og jeg mindes dem som noget der smagte rigtig godt.
Især fik vi, udover risengrød selvfølgelig og som jeg elsker, også vandbyggrød med rosiner. Og nu jeg er i den "gamle" genre, så kommer jeg også lige til at huske Kærnemælksvælling og Stor-gryns-sødsuppe. Den sidste var noget med "øjne" i, som lå og kiggede på os, og så var der svesker i.
Men i dag fik jeg så lyst til at prøve noget grød. Det blev til Byggrød kogt på mælk.
5 dl JerseyMinimælk fra Thise
2½ dl valsede øko Byggryn fra Skærtoft Mølle
et nip salt
kanel
ahorn-/æble-/blåbærsirup
1 æble
Mælken bringes i kog, grynene piskes i og æblet i små tern kommes ved. Grøden koges nu sagte i ca. 10 min. Bliver det for tyk, kommes lidt mere mælk ved.
Smages til med et nip salt.
Serveres med kanel, sirup og evt. en syltet skive appelsin i små tern.
Og mums det smagte fantastisk og mættede godt nok også 🙂
carsten hansen bjørn
Tak for opskriften! Den skal prøves, da det vækker gode minder fra min barndom i "fattig-80'erne!
Ellen
Sjovt som mad kan vække masser af minder 😉
Jeg fik den selv i 60' og 70' erne.
Håber den smager dig.
God påske!