En rigtig chokoladekage med en god chokolade der løber lidt ud når man skærer den, smager bare fantastisk. Jeg har en opskrift liggende i længe, ved ikke rigtig hvor jeg har den fra, men nu var tiden inde til at prøve den.
Jeg peppede den dog lidt op, bla. med en bund af kiks.
100 gr. kiks - jeg brugte alm, men der kan bruges hvad man har lyst til
50 gr økologisk smør
200 g økologisk smør
200 g mørk chokolade 79%
4 æg
2 dl. muscovadosukker
2,5 dl. økologisk hvedemel
1 tsk. økologisk bagepulver
Kiksene knuses og blandes med det smeltede smør. Bredes ud i springform med bagepapir i bunden.
Jeg glemte lige at tage et billede.
Chokoladen og smør smeltes sammen i vandbad og afsvales. I en piskes æg og muscovadosukker sukker til det er skummende.
chokolade/smør blanding og sukker/æg blandes forsigtigt sammen. Mel og bagepulver vendes også forsigtig i.
Dejen kommes ovenpå kiksebunden og bages ved 200 gr i ca. 20 min.
Drysses med flormelis og kan med fordel serveres med en god is og lidt flødeskum.
Mums det smager godt......
Skriv din kommentar her