En bombe med citron, bjælker med chili og og tærter med syrlig hindbærpuré giver en fantastisk smagsoplevelse. Både hvid- og flødechokolade er meget søde, og er derfor fantasisk sammen med syrlig citron, hindbær, salt og krads chili.
Til bomberne er der brugt silikoneforme, som kan købes hos de fleste isenkræmmere.
En rigtig lækker desserttallerken, med både citron og hindbær. De 3 dessert-retter kan serveres hver for sig, eller anrettes sammen på en tallerken som på billedet.
Chokoladetærterne og chokoladebjælkerne kan også med succes serveres til en kop kaffe.
Citronbomber med Hvid Chokolade
Ca. 200 gr hvid chokolade (resten kan bruges til chokoladebjælke) smeltes, og en rund silikoneform penles med et godt lag. Stilles koldt, til det er helt stivnet.
Citronfromage
4 blade husblas
3 pasteuriserede æg (ca. 1½ dl)
100 g sukker
skal af 1 økocitron
½ dl friskpresset citronsaft
1½ dl økopiskefløde
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Bland husblassen med citronskal og -saft og rør den i æggesnapsen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding. Kom fromagen i chokoladeskålene, og lad stivne mindst 3 timer, før de forsigtigt vendes ud af silikoneformene med et let tryk.
Pynt med citronsal, hindbærstøv, smeltet flødechokolade, citronmelisse eller hvad du har lyst til.
Små Chokolade Tærter
( Chocolat.dk, som har mange lækre chokolade-ting)
Bunde:
50 g hasselnødder
100 g Amedei Toscano Brown eller anden lækker mælkechokolade
Fyld:
20 frosne hindbær
50 g Amedei Toscano Brown eller anden mælkechokolade
25 g fløde
Evt. friske hindbær (som pynt)
Blend nødderne fint, til nøddemel.
Smelt chokoladen over vandbad, og lad det køle lidt af, før du blander nødderne i.
Fordel nøddechokoladen i minitærteforme (ca. 7 cm i diameter), og sæt dem på køl.
Løsn chokoladebundene ved at trykke lidt på formene, og tag dem ud.
Bring de frosne hindbær i kog i en gryde, og mos dem til puré.
Afkøles inden det kommes i bundene.
Chokoladen hakkes fint, og hæld det i en skål, og hæld kogen fløde over. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Køles af inden det kommes ovenpå hindbærpuré.
Stilles koldt til de skal serveres.
Pynt med et friskt hindbær, eller frysetørrede hindbær.
Chokoladebjælker med hindbær og Chilisalt
Jeg har en chilisalt fra Mariager Saltcenter, som er en rigtig god salt med en fin og dejlig smag af chili. Hvis chokolade og chilisalt går rigtig fint sammen, og man den stærke og søde smag matcher fint sammen.
En god hvidchokolade smeltes forsigtigt over vandbad. Afkøles let inden de frysetørrede hindbær eller andet fyld blandes i. Pas på ikke af overfylde med fyld.
Hæld chokoladen op i en flad form (ca 2-3 cm høj), og drys chilisalt over - men husk det er salt og chili. Når chokoladen er næsten stiv, skæres det i pæne bjælker.
Camilla Gaudesen
Ser super lækkert ud! Men til hvor mange personer er opskrifterne til? 🙂
Ellen
Hej Camilla.
Du kan få 3 - 4 portioner ud af det, alt efter hvor store dine forme er.
Rigtig god weekend!