En nem lille fiskeret, som både kan tilberedes på grillen, i ovnen eller på panden. Altså fisken med den dejlige kant af bacon. Vejret var ikke lige til at sidde ude i, så jeg valgte ovnen i dag. Men så gav det også den lifligste duft af bacon i hele køkkenet. Resten af strandkålen skulle bruges, og det blev til en rigtig lækker ret sammen med pasta, smør og hvidløg.
[ingredients title="Fisk i Bacon"] Portionen passer til 3 pers.
- 3 pæne stykker torskeloins - ca. 450 gr - uden skind
- 6 - 8 skiver god bacon
- salt og peber
- 300 gr søde kartofler i tern
- 2 forårsløg eller ca. 50 gr i skiver
- 10 -12 grønne asparges - ca. 80 gr i mindre stykker
- 75 gr strandkål eller spinat revet i mindre stykker
- 2-3 tsk hvidløgssalt
- smør til stegning
- 250 gr pasta
- evt. grønt og Citronperler
Skær torskestykkerne i 5 cm stykker, krydder let med salt og læg dem sammen 2 og 2 (skærefladen nedad/opad), og hold dem sammen med et evt. 2 stykker bacon.
Sættes i et ovnfast fad og ind i ovnen ved 200 grader, til baconet er brunt. Eller steg dem på baconsiderne på en pande. Jeg havde dem i ovnen i ca. 20 min.
Bring en gryde med vand i kog, og kog pastaen som angivet på pakken.
Imens kommes søde kartofler i tern på en pande med smør og vendes rundt på panden sammen med hvidløgssaltet i ca. 5 min. Kom asparges sammen med skiver af forårsløg på panden, og lad det simre et par minutter inden det rengjorte og tørre strandkål (i mindre stykker) kommes med og vendes rundt på pande ca. 1 min.
Hæld den kogte pasta op til afdrypning inden den vendes med rundt i panden.
Anret pasta og grønt på tallerkenerne og læg fisken ved siden af. Server gerne med lidt grønt og Cavi-art Citronperler.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her