Andesteg og andebryst behøves ikke tilhøre den mørke tid. Man kan fint grille begge dele, eller lave det i ovnen med lidt lettere tilbehør end vi plejer at få.
Jeg tror nu ellers, at min gemal kan spise brun sovs og gammeldags hvidkål i selv 30 gr's varme, så sovs skulle der også til i dag.
Jeg valgte det skulle være noget med appelsin.
I skal også lige se mine 2 små forårsblomster jeg købte i går - er de ikke bare flotte?
- 2 Andebryster
- 1 øko appelsin
- 2 dl. rødvin
- salt og peber
- Friske krydderurter efter smag
- Skindet på bryster(andebrysterne) ridses i det pæne mønster man altid ser.
- Drysses med salt og reven appelsinskræl. Saften af appelsinen hældes over til sidst, og det hele trækker i et par timer.
- Kødet tages op af lagen, tørres af og brunes på en meget varm pande, med skindsiden nedad. Vendes og brunes også på undersiden.
- Lagen fra marinaden kommes i et fad sammen med rødvinen og andebrysterne, og sættes i ovnen i 20 min. ved 200 gr.
- Lav saucen af væden.
Giver et rigtigt sprødt og fint skind, hvis man griller dem.
Så er de kommet i marinaden og lidt friske krydderurt kom også med.
Vi fik edamame bønner til - kommes i spilkogende vand i 2 min, vendes med salt og lidt citron og du har det lækreste tilbehør.
Jeg bælgede dem inden. Synes også de smager godt helt uden at blive kogt.
Sidst jeg fik kassen fra Årstiderne, var der rødbeder med i. Og jeg må nok indrømme, at jeg ikke rigtigt gider rødder længere nu. Det er jo forår. Så de sidste blev revet helt fint i flager og kom i en lage med lidt olie, hvidvinseddike og salt og peber. Stod så og trak en times tid, og var slet ikke en dårlig måde at bruge dem på.
Skriv din kommentar her