• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Frokost & Forret » Frokost

Grov Tærte med Rug & Grønt.

Udgivet: 30. aug. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Har man mange grøntsager, friske eller rester - eller måske helt andre madrester, er en tærte en god mulighed for at få dem brugt.

Jeg har tit lavet en helt almindelig tærtedej og fyldt forskelligt fyld i, men i dag så jeg en grov tærtedej med rugmel på louiogbearnaisen, og tænkte den skulle prøves, dog med lidt tilrettelser efter min smag.

Grov Tærte med Rug og Grønt
100 gr rugmel
150 gr hvedemel
2 tsk salt
60 gr olie
70 gr. creme fraiche
1 dl. vand (ca.)

Bland alle ingredienserne til bunden sammen.
Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
Tryk dejen ud i en godt smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Bages i en 200 gr varm ovn i 15 min.

Fyld til tærten
250 gr bacon i små tern
1 lille løg
1 lille squash
1 peberfrugt
1 pose pinjekerner
1 bæger Ricotta
3 store æg
salt, peber og hvidløg
evt. 50 gr revet ost

Bacon brunes på en varm pande. Grøntsager og pinjekerner kommes med på panden, når baconen er næsten færdig, og det hele vendes godt rundt.

Ricotta, æg og krydderier blandes godt sammen i en skål.

Grøntsagsblandingen kommes på den forbagte tærtebund, drys evt. med revet ost, og kom oste/æggeblandingen over, så det hele er dækket.

Tærten kommes i ovnen igen, og bages ca. 20 min. Lad tærten stå 5 min før servering.

Velbekomme!

Er der rester tilbage, er det fantastisk i madpakken dagen efter.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Pandekagelagkage

Falafler

Surrib - efter min fars opskrift.

Sund Pastaret

Forårs forret til påsken

Grøn Aftensmad med Pasta & Æg

Mrs Dunn's kage

Bar'Vin København

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.