• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Grov Tærte med Rug & Grønt.

Grov Tærte med Rug & Grønt.

Udgivet: 30. aug. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Har man mange grøntsager, friske eller rester - eller måske helt andre madrester, er en tærte en god mulighed for at få dem brugt.

Jeg har tit lavet en helt almindelig tærtedej og fyldt forskelligt fyld i, men i dag så jeg en grov tærtedej med rugmel på louiogbearnaisen, og tænkte den skulle prøves, dog med lidt tilrettelser efter min smag.

Grov Tærte med Rug og Grønt
100 gr rugmel
150 gr hvedemel
2 tsk salt
60 gr olie
70 gr. creme fraiche
1 dl. vand (ca.)

Bland alle ingredienserne til bunden sammen.
Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
Tryk dejen ud i en godt smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Bages i en 200 gr varm ovn i 15 min.

Fyld til tærten
250 gr bacon i små tern
1 lille løg
1 lille squash
1 peberfrugt
1 pose pinjekerner
1 bæger Ricotta
3 store æg
salt, peber og hvidløg
evt. 50 gr revet ost

Bacon brunes på en varm pande. Grøntsager og pinjekerner kommes med på panden, når baconen er næsten færdig, og det hele vendes godt rundt.

Ricotta, æg og krydderier blandes godt sammen i en skål.

Grøntsagsblandingen kommes på den forbagte tærtebund, drys evt. med revet ost, og kom oste/æggeblandingen over, så det hele er dækket.

Tærten kommes i ovnen igen, og bages ca. 20 min. Lad tærten stå 5 min før servering.

Velbekomme!

Er der rester tilbage, er det fantastisk i madpakken dagen efter.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

fastelavnskage i fad eller bradepande

Fastelavnskage i fad eller bradepande

billede med toscasnitter nøddetrekanter

Toscasnitter- opskrift på nøddetrekanter

Fotokursus hos Fru. Knips

Lakridskylling i wok

Marineret oksekød med masser af grønt

Forårs Andebryst

Postej-Pandekager

Brownies med Marshmellows

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.