Jeg kan ret godt lide ingefær så derfor er ingefærkager lige noget for mig. Og så synes jeg faktisk de hører julen til. Ingefærnødder - Ginger Nuts - er en engelsk godbid. Der findes rigtig mange udgaver af disse kager, men ens for dem alle er dog, at de indeholder ingefær og sirup. Kan du også li´ ingefær, skal du prøve at bage de ret nemme Ingefærkager.
[ingredients title="Ginger Nuts"]
- 200 gr smør
- 225 gr rørsukker
- 4 spsk mørk sirup
- 250 gram mel
- 2 tsk. natron
- 2 spsk. stødt ingefær
- 1 lille æg
Kom smør, sukker og sirup i en gryde og smelt det sammen. Lad massen stå lidt og køle af, inden mel, natron og ingefær drysses i sukkermassen og blandes hurtigt sammen med ægget. Dejen er ret løs og blød, men det er muligt at trille kugler af dejen. Stil dem på bagepladen med god afstand, da de flyder ud. Altså normalt flyder de ud, mine gjorde bare ikke så meget lige i dag.
Er det ikke bare nemt? Nu skal de bare bages. ca. 12 - 15 min ved 180 grader (alm. ovn). Lad dine ingefærkager køle af, inden de serveres.
Det er en lille portion, så måske du skal bage dobbelt portion, for de bliver sikkert ret hurtigt spist af ingefærelskere. Jeg har nogen gange dyppet dem halvt i chokolade, og det kan absolut også anbefales.
[/ingredients]
Så er julebagningen i gang, og jeg har bare så meget lyst til at jule.
Skriv din kommentar her