1. søndag i advent skal der rigtig hygges. Her starter en dejlig måned, men for nogen også en travl og hektisk måned. Her i huset tager vi det nu ganske roligt, og giver os selv tid til at nyde juleforberedelserne.
Når det første lys skal tændes i adventskransen, kan man fint servere disse juleboller til et glas gløgg eller en kop god kaffe.
Mine Juleboller
50 gr gær
3 dl mælk
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
2 spsk rørsukker
400 gr mel (ca)
100 gr tranebær eller rosiner
60 gr sukat
60 syltet appelsinskal
100 gr blødt smør
Hakkede mandler
Rørsukker
Kanel
Rør gæren ud i den håndvarme mælk. Bland mel med sukker, salt, kardemomme, tranebær, sukat og appelsinskal, og kom det i mælk/gær blandingen. Ælt det sammen til en lind dej, - tilføj mere mel, hvis den er for klistret.
Når dejen er godt æltet, kommes klatter af det bløde smør i, og æltes let ind i dejen. Det gør ikke noget, at der er klatter af smør at se. Det er en fugtig, fedtet og blød dej.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i mindst 1 time. Kan også koldhæves natten over.
Form 10 boller af dejen og sæt dem på bagepladen.
Bollerne pensles med et sammenpisket æg, mælk eller kaffe. Finthakkede mandler, kanel og sukker blandes sammen og drysses over bollerne.
Bages ca. 15 min ved 200 gr.
Servér bollerne lune med koldt smør!
Ellen
Åh hvor dejligt. Lyder også hyggeligt med venner, gløgg og juleboller.
Tak for henvisningerne.
Må I få en fantastisk jul - og måske med et par juleboller 🙂
Hilsen Ellen
Jenny Josefsen
Fantastiske boller. Har haft venner til gløgg og dine juleboller. Flere spurgte efter opskriften. Henviste selvfølgelig til din side. Jeg bagte dem i forvejen og puttede dem i fryseren, lunede dem lige før servering. Mega godt.
Hilsen Jenny
Lotte Wrisberg
Bagte dine juleboller til et julearrangement med min afdeling. De gjorde stor lykke og jeg har sendt et link til din opskrift. Jeg koldhævede dem, så de var lune og bløde da de blev serveret.
Ellen
Hej Lotte.
Hvor dejligt at de gjorde lykke. Lune og friskbagte boller er altid lækkert.
God Jul.
Hilsen Ellen