Opskriften på denne honningkage har jeg fundet på Kagekabale.dk (Annemette fra "Den store Bagedyst"). Det er en helt fantastisk kage. Blød, saftig og med en skøn smag.
Kagekabale.dk er absolut også et kig værd. Der er mange opskrifter på lækre kager, som er godt forklaret med billeder til.
Kagebunde
2 hele æg
125 g brun farin
250 g honning
300 g hvedemel
¾ dl vand
¾ dl kold kaffe
1 tsk natron
½ tsk nelliker, stødt
1 tsk kanel
Smørcreme
250 g smør
180 g flormelis
2 æggeblommer
½ vanillestang, kornene
De hele æg piskes skummende med farin. Mel sigtes med natron, kanel og nelliker, og kommes i æggeblandingen skiftevis med honning, kaffe og vand. Røres rundt så det er godt blandet.
Bages i en 20x30 cm bradepande i 45 min ved 150 grader (varmluft).
Kagen afkøles helt inden den flækkes til 2 bunde.
Imens kan smørcremen laves.
Rør blødt smør sammen med flormelis, vanilje og æggeblommer, så det bliver en glat creme uden klumper.
Når kagen er kold, og flækket, lægges den sammen med smørcremen og skæres i små firkanter. Drys med flormelis eller giv dem lidt smeltet chokolade på på toppen.
Næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at komme revet citronskal i smørcremen. Det tro jeg vil give kagen et lækkert syrligt modspil.
Ellen
Hej Anni.
Abrikos lyder også rigtig dejlig, men jeg tror nu alligevel jeg prøver med citron.
Jeg tror der er rigtig mange meninger om, hvad der er rigtig at komme i kagerne, - så jeg vælger altid det der passer mig bedst 🙂
Men måske jeg skal prøve med abrikos også 🙂
Anni
Til honningkage skal du bruge abrikos marmelade, ikke citron. Det er retro til denne kage. Citron nok osse ok som et pift, men oprindelig altså abrikos.