Jeg har før bagt kanelsnegle, som jeg mente var verdens bedste. Det skrev Tante Sød også om hendes Depressions-kanelsnegle den anden dag. Så de skulle også prøves. Og de er bestemt også gode. Hun havde fundet opskriften hos Klidmoster, som igen havde fundet den et andet sted. Og hver gang bliver der lavet en anelse om i opskriften 🙂
Min ser sådan ud:
Dej:
40 gr økologisk gør
2 spsk neutral olie
2½ dl kold mælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
400 gram hvedemel
Fyld:
100 gram blødt smør
100 gram farin
100 gram marcipan
2½ spsk stødt kanel
1 sammenpisket æg
Tilsæt gær til den kolde mælk og rør helt ud og tilføj olie. Herefter røres/æltes mel og krydderier i. Må gerne røres/æltes længe. Dejen skal være smidig, blank og fugtig. Lad hæve i skålen til dobbeltstørrelse. Slås ned og udrulles til en lang rektangel.
Rør fyldet sammen til en ensartet masse, og smør den jævnt ud på hele dejen. Rulles på den lange led til en pølse. Skæres i ca 15 stykker, som trykkes lidt flade. Efterhæver 30 min på bagepapir på bagepladen eller som jeg gjorde, i et fad. Pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 200 gr i ca. 25 minutter eller til de er lysebrune. Afkøles helt og pyntes med glasur .
Skriv din kommentar her