Boller i karry kender de fleste. Ofte kommer jeg ananas i saucen, men i dag synes jeg der skulle lidt andet i.
500 g hakket kalv og flæsk
1 æg
3-4 spsk rasp
1 dl vand/grøntsagsfond
1 lille meget fintrevet løg
peber og salt
2 løg
2 æbler
2 gulerødder
1 lille håndfuld rosiner (jeg havde ingen så der kom dadler i skiver i)
50 gr smør
2-4 tsk karry
2 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
250 g brune ris
Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Form store kødboller og kom dem i kogende vand, der er tilsat lidt salt. Lad dem simre ca. 10 min inden de tages op og venter til senere. HUSK at gemme kogevandet til saucen.
Løg og pastinak skæres i mindre tern, og gulerødder i skiver. Kog dem i lidt vand i 10 min. Smelt smør i en gryde og tilsæt karry. Lad karryen svitse lidt, inden melet kommes i. Spæd op med kogevandet fra kødbollerne + fra grøntsagerne til saucen har en passende tykkelse. Smag til med salt og peber.
Kom æbletern og rosiner/dadler i saucen sammen med kødbollerne. Varm det hele igennem inden det serveres.
Serveres med brune ris og en god grønkålssalat.
Skriv din kommentar her