Fiskefrikadeller smager godt. Jeg laver normalt fars af torsk, men i dag er Jonas hjemme, og han vil helst have med laks, så der kom begge dele i. Istedet for at lave en hjemmelavet remoulade, som jeg ellers ville lave til, forsøgte jeg mig med en creme fraiche med basilikum. Den smagte rigtig godt, bortset fra, at jeg havde fået lige lidt for meget salt i.
125 g. torsk
200 g. fersk laks u. skind.
1 lille løg
2 forårsløg
1 æg
3 spsk mel
1 dl. mælk
Salt og peber
Farsen hakkes fint og røres sammen med de øvrige ingredienser. Det bliver en lind fars. Lad farsen hvile ½ time, inden sættes som frikadeller med en ske, på en pande med en neutral olie.
Steges til de er flot lysebrune.
Kan serveres med kartofler, eller som jeg gjorde, med perlespelt der, når den er kogt og klar, vendes med ganske lidt olie og friske majskerner.
Tomat-Avokado salaten laves af 1 avokado der skæres i skiver og lægges i et fad. Ovenpå lægges skiver af tomater og gerne løg i små tern. Hæld en god olie-eddike over.
Basilikum Cremen
1,5 dl.creme fraiche
frisk eller frysetørret basilikum
1½ spsk citronsaft
salt og peber
Smag creme fraiche til med krydderier. Der skal godt med basilikum i, så man kan smage det. Men altså ikke alt for meget salt.
Skriv din kommentar her