Hvad er bedre en søndag eftermiddag, end friskbagte lune boller og kaffe?
Opskriften er fra økoshoppen.dk, men med lidt egne tilretninger.
Disse er super nemme og hurtigt klar til at blive serveret.
Øko-boller:
1 Økologisk æg.
75 gram økologisk smør
50 g økologisk gær
2 ½ dl økologisk mælk
450 gram Ølandshvedemel
100 gr. økologisk Fuldkornsmel
2 tsk. salt
1 spsk. økologisk rørsukker.
Smørret smeltes og blandes med mælken. Opløs gæren heri. Jeg ved ikke om det kun er økologisk gær fra Skærtoft Mølle, der kun har 42 gr i en pakke, men ellers skal man lige være opmærksom på dette.
Bland resten af ingredienserne i og rør godt i røremaskinen. (Kan nu også gøres i en skål).
Tages ud på bordet og æltes helt glat.
Del dejen og form ca. 16 boller af portionen.
Lægges på plade - hviler ca. ½ time og pensles med mælk, vand, æg eller kaffe. Jeg bruger altid kaffe.
Bages ca. 10 min ved 200 gr.
Og så er der serveret lækre boller. velbekomme!
Camilla Jonstrup
De ser rigtig lækre ud. Jeg må prøve og lave dem med fuldkornsmel næste gang for de ser meget indbydende ud.
En rigtig god ændring du har lavet med fuldkornsmelet.
Hilsen
Camilla
admin
De smagte rigtig godt. Jeg har det tit med at komme det mel i, som jeg lige har. Så det er faktisk sjældent vi får den samme udgave flere gang 🙂
Hilsen Ellen